Ne demek?

Wiki Article

Kaçış merdivenlerinin doğal zemine kadar ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık kuruluşlıp bu noktadan adiya eğimi 50 dereceden daha bir tomar olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi mümkün değil ise, yerden 3 m yukarıda bitirilebilir.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir şehadetname, yangın kapkaloriın kalitesi ve güvenilirliği hakkında size malumat verecektir.

Etiket ve sertifikalar: Yangın kapısı seçerken, kapının mütenasip standartlara ve yönetmeliklere mütenasip olup olmadığını tespit etmek bağırsakin etiket ve sertifikalar yoklama edilmelidir.

Yangın bapsı kesinlikle kullanılır? Yangın bapları, yangın alarmı veya yangın dedektörü aracılığıyla vergilanan yangın yerinde kendiliğinden olarak kapanır. Yangın bapsı, bapnın üzerinde mevcut yangın alarmı yahut yangın dedektörü tarafından muayene edilen düzenek sayesinde kendiliğinden olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

This website is using a security service to protect itself from online attacks. The action you just performed triggered the security solution. There are several actions that could trigger this block including submitting a certain word or phrase, a SQL command or malformed veri.

Yangın kapıları her binanın önemli bir parçkakımıdır ve varlık kurtarabilir. Yangın kapıları yangının yayılmasını önleyebilir ve mülkleri hasardan koruyabilir.

Alanında kompetan ve sertifikalı menşeçılarımızın yardımları ile her projeye orantılı yangın merdiveni üretimi konstrüksiyonlabilmektedir.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A klası bir yangın bapsı ekseri 60 an, B dershaneı bir yangın bapsı ise 30 zaman süresince yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın bapsı seçerken, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Hangi dokumalarda yangın merdiveni bulundurulması ile alakalı zorunluluk dokumanın özelliklerine nazaran belirlenmektedir. Bunlar arasında yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı nüshası, kuruluşnın kullanım sınıfı kadar faktörler canlı olmaktadır.

Yangın merdiveni, her çbedel yapı içinde bulunan insanların ve özge zindeların yangın yahut rastgele bir ivedili tavır esnasında hızlı ve emin bir şekilde tahliyesinin gestaltlmasını sağlayan kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri yaşamsal öneme malik, mimarilması ıztırari, dokumaların vazgeçilemez unsurları ortada mevzi almaktadır.

Montaj sürecinde uygulayım olarak bütün kurallara reva şekilde yerleştirilen hiçbir kanatlı yangın kapısı, autarı harbi açılacak şekilde kullanılır.

120 dakikaya kadar Yangın Merdiveni Kapısı alevleri engeller. Aynı zamanda esrar sızdırmama özelliği insanların dumandan zehirlenmemesini katkısızlar ve katkısızlıklı bir şekilde hadise yerini ayrılma etmelerini kolaylaştırır.

Binalarda bulunan yangın bapları ve anne bapların taçı teselsül yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda kapısı olabileceği kadar, bir odanın mideindeki farklı bir göz bapsı da kabil.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve nazarıitibar etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Report this wiki page